Mancaruri cu legume: Mancaruri cu ciuperci ( 14 retete )
Gustare cu ciuperci(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 2590) Morcovii, pastarnacul si telina se dau pe razatoarea mica si se calesc in ulei impreuna cu ceapa tocata marunt. Ciupercile se fierb in apa cu sare 20 min impreuna cu foile de dafin. Dupa ce au fiert se taie marunt si se pun peste zarzavatul calit. Se amesteca bine si se condimenteaza.
Ciuperci umplute(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 1947) Se spala ciupercile in mai multe ape si, dupa ce li s-au rupt coditele, acestea se toaca marunt si se amesteca cu branza de vaci, ou, cascaval dat pe razatoare si marar tocat fin. Se condimenteaza si se umplu ciupercile. Se unge o tava cu o lingura de unt si apoi se asaza ciupercile. Se introduce la cuptor 30 min.
Ciuperci a la grec(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 2749) Cipercile se curata, se spala si se taie in felii. Ceapa se taie marunt si se caleste in ulei. Cand ceapa s-a prajit se adauga faina, ciupercile, vinul, zeama de la o lamaie si o parte din verdeata. Se condimenteaza, se adauga putina apa daca este nevoie, si se lasa la fiert o ora.
Ciuperci umplute cu carne tocata(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 5971) Ciupercile se curata si se spala forte bine. Carnea tocata se amesteca cu orezul si felia de paine inmuiata in apa si apoi stoarsa. Se condimenteaza apoi se umplu ciupercile cu aceasta compozitie. Pentru sos se amesteca zeama de carne cu bulionul, zaharul ars (un pic), otetul si faina. Sosul se toarne peste ciuperci si se pun la fiert. Se pot pune si la cuptor.
Crochete de ciuperci cu sos de smantana(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 2819) Se curata ciupercile, se spala in mai multe ape, se taie marunt si se calesc in ulei. Se condimenteaza si se adauga patrunjeleul tocat fin. Se fierb 300ml lapte cu 300g faina amestecand mereu pt. a nu se forma cocoloase. Se adauga apoi 2 oua si ciupercile calite. Din aceasta compozitie se formeaza crochete de 5-6 cm lungime, se dau prin faina, ou batut si pesmet si se prajesc in ulei incins. Pentru sosul de smantana se caleste o lingura de faina in ulei, care se stinge apoi cu 300ml lapte si se lasa sa fiarba 20 min. Se adauga sare si smantana.
Chiftelute de ciuperci(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 7654) Ceapa se caleste in putin ulei incins. Se adauga ciupercile taiate marunt, sare, piper, verdeata tocata fin si se soteaza impreuna. Dupa ce se mai racoreste compozitia, se adauga 2 oua fierte tari, taiate marunt, painea inmuiata si stoarsa bine si 2 oua crude. Se framanta totul bine pana cand se omogenizeaza compozitia. Din aceasta compozitie se formeaza chiftelute, care se tavalesc prin faina si se prajesc in ulei incins.
Ciuperci la tigaie cu pui(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 5926) Se taie pieptul de pui, se condimenteaza si se frige in ulei incins. Se adauga ciupercile taiate in sferturi, dovleceii si rosiile taiate cubulete si usturoiul pisat. Se calesc 10 min si se condimenteaza dupa gust. La sfarsit se adauga branza zdrobita cu furculita.
Drob de ciuperci(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 2410) Ciupercile si ceapa se taie marunt si se calesc in unt sau ulei. Se lasa sa se raceasca putin apoi se amesteca cu verdeata tocata, condimentele, galbenusurile si albusurile batute spuma. Compozitia se asaza in tava de cozonac (daca tava nu este de teflon trebuie unsa si pudrata cu faina). Se coace la foc potrivit.
Ciuperci la cuptor in stil spaniol(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 1943) Se amesteca ciupercile, patrunjelul, brinza, anchovy, si rosiile din conserva. Se adauga ulei de masline, piper, pesmet si se amesteca. Se pune intr-un vas termorezistent care in prealabil a fost uns cu ulei de masline deasupra se presara pesmet si se da la cuptor preincalzit la temperatura de 180 grade pentru 30 minute.
Ciuperci cu cartofi si oua(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 3615) Se spala cartofii si se fierb în coaja. Ciupercile se spala, se taie felii si se calesc in putin ulei. Se face un sos alb din lapte si faina în care se adauga cartofii taiati felii, ciupercile si ouale fierte tari si taiate felii. Se potriveste de sare si piper si se adauga 1/2 din cascavalul ras. Compozitia se pune intr-o tava unsa cu ulei, pe deasupra se toarna smantana, apoi se adauga restul de cascaval. Se da la cuptor pana se rumeneste.